Industriële vloeren

Vele kunststofvloeren zijn geschikt voor toepassing in de industrie. Van bijvoorbeeld coatingvloeren voor plekken waar de vloerbelasting licht to matig is, tot troffelvloeren wanneer de vloer een zware belasting aan moet kunnen. Neem contact met ons op, voor een advies welk vloertype geschikt is voor uw situatie.

Op deze pagina lichten wij een aantal specialistische vloertoepassingen toe.

Vloeistofwerende of vloeistofkerende vloeren laten geen vloeistoffen door en zorgen zo voor bescherming van de ondergrond tegen het doorlekken van (chemische) vloeistoffen. Dit soort vloeren wordt onder andere toegepast in drukkerijen, wasplaatsen en werkplaatsen.

Vloeren die voldoen aan HACCP-hygiënenormen zijn geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie, waaronder (groot)keukens. Deze vloeren zijn naadloos en goed te reinigen.

Een ESD-vloer (ESD staat voor electrostatic discharge) is een antistatische vloer. Deze geleidende vloer zorgt ervoor dat er geen statische elektriciteit kan worden overgebracht tussen personen en appartuur. De toepassing is vanzelfsprekend in ruimtes waar apparatuur staat die gevoelig is voor statische elektriciteit.